top of page
Képernyőfotó 2023-10-09 - 10.45.30.png

Gönczöl Kitti Eszter

pszichológus, művészetterapeuta, pszichodráma asszisztens, bodywork csoportvezető asszisztens, tanácsadó szakpszichológus jelölt

A pszichológiával 16 évesen találkoztam testközelből egy gimnáziumi önismereti csoportban. Az ott megélt kapcsolódások egy teljesen más irányt mutattak nekem az életben, más minőségben és mélységben kezdtünk el beszélgetni, mint amit addig bármikor is tapasztaltam. Önmagamról is másképp kezdtem el gondolkodni, fontossá vált a befelé figyelés, az önreflexió és egyben ugyanolyan fontos lett a társaimra való figyelés, az együttérzés. Ebből az élményből indultam tovább a segítői szakma felé, mert szerettem volna továbbadni, megmutatni másoknak is, hogy mennyi lehetőségünk van, ha jobban odafigyelünk egymásra, elfogadjuk egymást, jelenlétünkkel ajándékozzuk meg a másikat és merünk bizalommal kapcsolódni.  

Szakmai utam során többféle módszert próbáltam ki sajátélményben, hogy legyen ismeretem arról, hogy mi hogyan hat, milyen témákat tud érinteni, és folyamatosan képeztem és képzem magam, hogy a hozzám fordulóknak a legmegfelelőbb segítséget adhassam, illetve szükség esetén tudjam, milyen módszer az, ami kiegészítheti az egyéni beszélgetéseket. 

2011-ben szereztem a pszichológus diplomámat, klinikai-igazságügyi specializációval, azóta több területen dolgoztam: középiskolában iskolapszichológusként, hátrányos helyzetűekkel, börtönben fogvatartottakkal és a személyi állománnyal, pedagógiai szakszolgálatban különböző korú gyerekekkel és szüleikkel, tehetséggondozásban. 

Az egyéni beszélgetések során egy integratívabb megközelítésmódot használok, amiben benne van a személyközpontú és egzisztenciális pszichológia, a monodráma, a komplex művészetterápián keresztül pedig a jungi analitikus pszichológia és a transzperszonális pszichológia. Emellett önismereti csoportokat is vezetek, ahol a Katarzisz komplex művészetterápia, az élményterápia, a pszichodráma és a Bodywork (mozgás és táncterápiás alapokra épülő testfókuszú módszer) eszközeit használom. 

 

Főbb témák, amikkel a szakmán belül foglalkoztam és amivel fordulhatsz hozzám: 

  • érzelemszabályozás, érzelem-kifejezés,

  • kapcsolati konfliktusok, 

  • szülőség, szülői szerepben megélt nehézségek, 

  • élethelyzetbeli változások, döntéshelyzetek,

  • kommunikáció fejlesztése, asszertív kommunikáció, együttműködő kommunikáció,

  • stresszcsökkentés, relaxáció,

  • női körök, női témák - anyaság, nőiség, női szerepek, 

  • önismeret, önszeretet, önbizalom, önértékelés, én-erő, 

  • a lét értelme, célok, motiváció, kitartás.

 

A módszerekről itt tájékozódhatsz:

Bodywork

Pszichodráma 

Művészetterápia

bottom of page