top of page

Mindfulness alapú stresszcsökkentés (MBSR) tanfolyam

Az MBSR (mindfulness-based stress reduction) egy Jon Kabath-Zinn által kifejlesztett mindfulness alapú módszer, melynek célja, hogy kevésbé szenvedjünk a stressztől, a nagy nyomástól, a konfliktusainktól. Több örömet találjunk az életben, még akkor is, amikor az esetleg éppen nehéz. Ennek kulcsa a tudatos jelenlét, amit meditációk gyakorlásán keresztül tudunk elsajátítani.

IMG_1020.JPG

Az MBSR módszertan úgy épül fel, hogy kezdő szinttől indulva a nyolcadik hét végére eljussunk oda, hogy stresszhelyzetekre adott alapvető reakcióink megváltozzanak, és másfajta, egy türelmesebb, szeretettelibb viszonyulást alakítsunk ki magunkhoz és a világhoz.

A mindfulness gyakorlása az agyműködésünkre, az idegrendszerünkre bizonyítottan pozitívan hat. Számos kutatás mutatta ki, hogy már a nyolchetes tanfolyam végére csökken a megélt stressz, megváltozik az, ahogyan viszonyulunk az életünk eseményeihez.

A tanfolyam nyolc héten keresztül tart, heti egyszer 2,5 óra. Ezeket a találkozásokat kis (maximum 14 fős) csoportban töltjük, ahol közösen gyakorlunk és a tapasztalatainkról, a tudatos jelenlétről beszélgetünk.

Kinek ajánlom?

Mindazoknak,

  • akik úgy érzik, hogy sokkal több a stressz az életükben, mint amennyit szeretnének

  • akik sokat agyalnak a nehézségeken, konfliktushelyzeteken

  • akik hajszoltnak, túlterheltnek érzik magukat

  • akiket a félelmeik, gátlásaik akadályoznak abban, hogy megvalósítsák, amit szeretnének

  • akik szeretnének jobb teljesítményt elérni azáltal, hogy felszabadítják mentális energiáikat, és szétszórtság helyett fókuszáltabbak lenni

  • akik szeretnék visszavenni az életük irányítását, és kevésbé kiszolgáltatottnak érezni magukat a külső körülményeknek

  • akik szeretnék könnyebben elfogadni azt, amin nem tudnak változtatni

  • akik több örömet, felszabadultságot szeretnének az életükben

 

A tanfolyam ára: 79.000 Ft, ami tartalmazza a nyolcszor 2,5 órás személyes találkozót, egy részletes, a tanulásodat segítő munkafüzetet, több óra meditációs hanganyagot, valamint a tanfolyam kezdete előtt egy egyéni beszélgetést online vagy telefonon velem. Ha a körülményeid nem teszik lehetővé ennek az árnak a kifizetését, akkor is jelentkezz nyugodtan, és megbeszéljük, hogy tudsz mégis résztvenni rajta.

A tanfolyam vége felé lesz egy hétvégi egész napos gyakorló alkalom is, melyen a részvétel adományalapú.

A következő 8 hetes tanfolyam 2024. február 6-án kezdődik, keddenként 18:00-20:30-ig lesznek az alkalmak. A helyszín: Budapest 3. kerület Bécsi út 173.

Ha szeretnél résztvenni rajta, kérlek, töltsd ki a jelentkezési lapot.

Ha további információra van szükséged, írj, kérdezz, kérj tanácsot, nagyon szívesen válaszolok mindenre:

Szalay Ágnes: szalay.agnes@selfguide.hu

bottom of page